onsdag 13 januari 2010

the good the bad and the bunny

Senaste uppdraget kan ni beskåda här under. Affisch till Debaser Malmös enda riktiga rockklubb; Micke Nordlander & Anna Storåkers High Five. Bandet som spelar heter The Good The Bad och kommer från andra sidan sundet. Det jag hört av dem är riktigt trevlig. Ösig, ruffig, uppdaterad surfrock. Fick fria händer att skapa vad jag ville och då blev det skogsrå-möter-hippie chic-yin vs yang style + gulliga djur såklart. Kul uppdrag till kul klubb. Mer sådant!


Saxat från facebook:
"THE GOOD THE BAD (DK) @ HIGH FIVE // DEBASER MALMÖ
22 JAN // 19-03 // GRATIS INNAN 22, 90 EFTER // 20 ÅR.

Nyligen fick vi reda på att Göteborg har en klubb som heter High-5. Suspekt. Kanske hade de svårt att googla dagen de bestämde sig. Nu är i alla fall originalklubben tillbaka. Vet inte om det är åldern, men vi tänkte dra igång året grandparent style med bingo och lagom trasig surfmusik. Lite för tidigt också, strax innan pension, eller ja, löning. Så kan det bli ibland. Livemusik står i centrum i alla fall. Precis som vanligt.

Malmö är ju de kitschiga bingohallarnas stad, och självklart ska High Five ha ett eget rockbingo! Bingobrickorna delas ut och pennorna vässas så att vi är klara att köra igång kl 21! Dra med dig kompisarna och vinn fina skivpriser! Vid 23 går bandet på, och då hoppas vi att du snört på dig dina fotriktiga skor.

THE GOOD THE BAND är inte bara bra - eller ja - de är ju bra, men de kanske inte alltid beter sig som folk. De är inte dåliga i alla fall. Eller fula. De är ett partyband från fornstora dar för den närliggande framtiden. Ett surfband som låter som sin egen skivsamling dränkt i öl och spelad med alldeles för dålig nål, fast så kärleksfullt genomfört att de blir alldeles bedårande. Ungefär som när du blir tårögd efter alldeles för mycket dricka och kommer på hur mycket du älskar musik och dina vänner, ungefär så.

Att de bara spelat ett år hörs inte riktigt. Eller jo, på det sättet att de inte hunnit tröttna. Men att de redan fått ihop den här samlingen låtar är nästan häpnadsväckande. De har också hunnit giga en hel del, och sägs vara ett fantastiskt liveband. Vi hoppas på det. Vi tror på det. Men det kanske inte är så konstigt. Bandet består av The Adam (Baby Woodrose, The Setting Son), Johan Lei Gellett (Baby Woodrose, Kira and the Kindred Spirits) och Manoj Ramdas (The Raveonettes, SPEkTR).

Varför de kör instrumentalt?

“We don’t have a singer because we couldn’t find one that would stand behind the drummer. But we don’t need a vocalist anyway. The music speaks for itself. We use the music so we don't have to say I Love You” says Adam.

/ The High Five Crew."

Inga kommentarer: